lørdag 29. oktober 2011

Sy på bestilling?! JA, gjerne!!

Det er veldig artig for meg at det stadig kommer henvendelser om jeg syr på bestilling - bedre kompliment får jeg ikke ;-) Og ja, jeg har veldig lyst til å kunne sy på bestilling, både gardiner, puter med navn og trekk til kjøkkenmaskinen. Så neste innlegg skal jeg lage en oversikt over hva jeg kan tenke meg å produsere for salg :-) Kjempegøy!!! Men det har vært flest spørsmål om trekket til kjøkkenmaskinen, så her kommer et innlegg hvor dere kan se nærmere hvordan mitt trekk ser ut, også er det bare å bestille :-D

 Jeg tenker at dere selv kan velge;
  • Stoff. Hvit lin, linfarget lin eller rosa lin.
  • Trykk eller ikke. På hvit og rosa lin kan trykket være enten svart eller koksgrå. På linfarget lin som mitt er tekstilmalingen hvit. Det kan også være pent med hvit tekst på rosa lin.
  • Tekst. Du kan selv velge hva tekst det skal være.
  • Bånd. Heklebåndene til å knyte sammen foran kan enten være hvite, rosa eller beige.
Jeg tenker at et slikt trekk som mitt med trykk på siden vil koste 250 kroner. Fin venninnegave til jul?!? Ingen problem å vaske trekket, bare vreng tekstiltrykket inn, og stryk på vrangen.

Skriv i kommentarfeltet under dersom dere vil kjøpe eller send meg en mail til linnesen79@yahoo.no og husk også å skrive hvilken side av trekket den trykte teksten skal stå avhengig av hvem side som er synlig. Dersom det er andre ønsker om hvordan trekket skal se ut er det bare å spørre :-D

Ha en fin kveld!!

Klem klem Linnesen

søndag 23. oktober 2011

EEEEeendelig fant jeg overføringskabelen ;-D

Nå er det leeeenge siden sist innlegg, og hovedgrunnen ved siden av sykdom hos både liten og stor er at overføringskabelen til kameraet har vært sporløst, og da mener jeg virkelig sporløst forsvunnet!! Jeg har lett i alle kriker og kroker, og tilslutt konkluderte jeg med at den må ha havnet i søpla. Men i dag, i vill lek med minstemann kom vi til bunns i lekekista, og DER lå den:-D

Så her kommer endelig innslaget med nærmere bilder og detaljer av garderobeskapene som flere har etterlyst. Jeg synes det er supergøy at så mange synes de innebygde skapene våre er fine, og lurer på hvordan vi har gjort det. Jeg må jo understreke at de både er veldig praktiske i tillegg til at de gir rommet et fint og romslig inntrykk. Gangen vår er ikke kjempestor, og istedenfor å ha et frittstående skap eller et mer moderne garderobeløsning siden det er vanskelig å finne skyvedørsgarderobe i malt heltre med nostalgisk vri, så ble dette en super løsning. Jeg er jo veldig glad i vitrineglassdører med lingardin bak, og når vi valgte denne løsningen fikk vi også tegnet dørene, bestemt hvordan inndeling av sprosser etc skal være og det er jo ekstra gøy å bestemme slike ting selv. Jeg tegnet og tegnet og tegnet. Mannen hadde bare EN ting å si, og det var selvsagt; det må være malt heltre :-D He he... Han har absolutt flere meninger på hva som ser bra ut og som lar seg praktisk gjennomføre, men dette med heltre er nok det viktigste for han. Og ja, materialer har MYE å si.


Listen som står opp i underkant av bildet har vi skrudd på hobbyplaten slik at dørene skulle ha noe å slå mot. Hadde i utgangspunktet ikke tenkt det, men det ble penest og mest skånsomt for hengslene på sikt.
Kurvene er fra Dags Marked og har fått møbelknotter under for ikke å ripe opp malingen. Metallskiltene har jeg kjøpt på Panduro og skrevet på med CD-marker. Jakker henges på krokene som er skrudd fast under på nederste hylle og er super-kjapt. Slipper ut med henger og dill. Hadde nemlig kjøpt utrolig lekre Lisbeth Dahl hengere, og som et kompromis ble det hengere på den ene siden og kroker på den andre siden mannen ville ha det... Etter et godt halvår så vi jo trenden... Hengerne ble ALDRI brukt, og krokene var fulle :-D Så da måtte jeg jo bare be min kjære om å skru ned stanga og kjøpe flere kroker. Jenny og Peder har fått hver sin endevegg med knagger som henger i barnehøyde, og siden skapet er forholdsvis dypt rommer det en uendelig mengde sko...
Modum Industrier er en bedrift som ligger ved Geithus i Modum Kommune, og de lager dører, vinduer, kjøkken, badromsmøbler og mye mer på kundens mål, og du har mulighet til å bestemme virkelig ALT for hvordan sluttproduktet skal se ut. De har gode priser, fantastisk service og så utrolig flott håndverk. (Dørene var ikke så dyre, men jeg må innrømme at siden vi brukte snekker til å sette opp rammeverket, og dette var rimelig pirkete, så ble nok løsningen ikke helt av det rimelige slaget, men heller ikke svindyrt) Så vi tapet opp alternative størrelser på veggen med maskeringstape for å lettere se hva som harmonerte i rommet. Som sagt fikk vi snekker til å sette opp rammen til "lettveggen" som dørene skulle monteres i så ble disse senere kledd med panel av Christian. Det er ganske så nøye mål for at dørene skal bli riktig, dette særlig fordi vi ville ha de innenforliggende. Det betyr at de ligger jevnt med panelen når dørene er lukket, og er riktig stilmessig for sveitserstilen som vi liker, og som også er samme utførelse som på kjøkkenet. Når man gjør det på denne måten med en lettvegg som kles med samme panel som ellers i rommet vil taklist og gulvlist gå utenpå denne veggen. Det ble altså laget en ramme til dørene som blir foret med hobby-plater. Disse ligger da et par millimeter på yttersiden av panelen og har en dybde på ca ti cm. De må være så dype at hengslene får plass Vi kledde også innvendig for at det skulle se penere ut inne i skapet, men det er nok litt "pettimeter" kanskje. Hyllene inne i skapene er også hobbyplater som er kvistlakket og malt, og hyllen oppe og nede er skjært inn sånn at det er lettere å få tilgang til bunnen av skapet og den øverste hyllen. Dette gjelder ikke skapet i gangen, men sees godt på skapet til Jenny. og på veggen, på Jenny sitt rom og på kontoret/garderoberommet vårt har vi valgt å ha fire like fyllinger der den øverste er i glass med dekorglass likt som ytterdøra og verandadøra.

Dette var en fordypning i innbygde garderobedører, så får dere bare skrive melding om det er noe som fortsatt er usagt eller som kanskje ble forklart på en dårlig måte :-)

God søndagskveld!!

Linn

lørdag 8. oktober 2011

Konsekvenser av blogg-adiction...

I dag har vi hatt prosjekt temme høner, og da Peder sov iførte Jenny, Pappan og jeg oss hansker og utetøy og gikk ut til hønene. Vi slapp de ut som vanlig og begynte med å legge halm rundt jordbærene. Dette synes hønene som ventet var fabelaktig, og de gikk igang med å sparke og kose seg i halmen. Og når de minst ventet det grep vi fatt i ei høne og satte i gang og TVANGSKOSE :-D :-D :-D Ha ha, veldig komisk og egentlig ganske koselig. Så får vi se om det har hatt en effekt. Må nok fortsette denne praksisen fremover så kanskje vi får noen skikkelige kosehøner tilslutt.

Etter at Peder våknet tok vi turen til Plantebørsen, og etter hjemkomst begynte både store og små å bli klare for den faste helge-pizzaen. God husmor som jeg er stekte jeg ungene sin først, deretter husbonden sin, og tilslutt da alle var mette og fornøyde satte jeg inn min egen. Hadde gudskjelov sneket litt av de andre to, for da roen og harmonien (takket være Barne-tv) senket seg i stua datt jeg ned bak pc`n og gled inn i blogg-landia. Og som dere alle vet går jo tiden da utrolig fort og jeg går alldeles i transe... Og her under ser dere resultatet av blogg-adiction... Ingen lørdags-pizza på meg... med mindre jeg vil ha sot mellom tenna ;-D

Da får det bli pop-corn til kvelds, ikke så verst det heller :-D

I morgen skal det jobbes videre med kjelleren, der vi har kommet et godt stykke på vaskerommet, ungenes lekerom, og driver hardt med å rydde i boden som skal bli treningsrommet vårt og støpe gulvet i verktøyrommet til Christian som skal bli bod. 5 rom der nede som skal settes i stand. Men nå foregår ting i kosetempo :-)

Klem fra Linn

torsdag 6. oktober 2011

Peder sitt rom ENDELIG ferdig :-D

Endelig har vi fått ut fingeren på å få ferdigstilt endel rom i huset, og nå er det kun kjelleren med vaskerom, bod, treningsrom og lekerom for ungene som står for tur. Peder sitt rom ble kjempekoselig og siden han er så usedvanlig dyktig på å rote fant vi ut at vi skulle lage hyller høyt oppe på veggen med leker for så å ta ned én av boksene av gangen. Vi malte hobby-plater og kjøpte treknekter på bauhaus. Jeg hadde de grønne kassene fra før og brukte nå sjablonger og hobbymaling til å male på innhold i hver av kassene. Flyttet senga og skapet og synes dette ble en koselig løsning. Var innom Ikea og jammen hadde de fått ny kurvstol i samme type kurv som alle mine kurver, deriblant Peder sin lekekiste. Så da måtte den bli med hjem.

Her er noen bilder av rommet:
I dag har prosjekt Sakkosekk til Peder stått på tapetet, og jammen ble den diger!! Til tross for at jeg trakk fra nesten 1/3 av oppskriften!! Gleder meg til å se han angripe den i morgen, og er veldig forberedt på dyp sjalusi fra storesøsteren. Spørs om ikke hun også må få en lik, men med rosa babykord istedenfor aqua. Har brukt tekstilmaling og store sjablong-bokstaver fra Chic Antique, og mekket et hjerte selv.
Nå venter køya :-D

Linn

Populære innlegg