onsdag 23. november 2011

Reportasje i Boligpluss :)

På torsdag kveld fant jeg nyeste Boligpluss i postkassa og der var reportasjen fra gården vår. Veldig rart å se vårt eget hjem i bladet jeg pleier å lese og studere i detalj, og vi synes reportasje var veldig koselig skrevet. Veldig overrasket over hvor mye spalteplass vi fikk, og jeg fikk mange ideer på ting jeg ikke hadde tenkt på at kunne bli bra. Dette med hva slags former man kombinerer og dybde i interiøret der for vårt tilfelle mørkebrunt også ble tatt inn synes jeg var kjempebra :-)

Ellers har den siste tiden gått med til å pusle rundt vannkoppe-barn, jentetur til Danmark og nå er det Christian sin tur til å slappe av i Florida. Først fikk Peder vannkopper, og på dagen to uker etter var det Jenny sin tur. Jenteturen til Danmark ga opphav til mange kommende innlegg :-D he he he... Jeg må si Danmark er definitivt ikke stedet å dra dersom man har tenkt å være litt forsiktig med shoppingen, eller iallefall ikke dersom man ikke har bedre impulskontroll enn meg... For å gjøre en lang historie kort endte det med at Kristin og jeg måtte kjøpe en STOR koffert ekstra for å få med alt hjem. Det vi hadde med som håndbagasje kan vel strengt tatt ikke defineres som håndbaggasje. Bilder kommer nærmere jul da de eventyrlige scoopene har kommet på plass.

Ellers går dagene nå mens Christian er borte til å male i kjelleren. Har lyst til å overraske han når han kommer hjem ved å ha kommet et stykke videre i kjelleren. Så i dag har jeg i tillegg til å ha Jenny på 4 års kontroll, fått motorstopp, blitt tauet til verksted og malt boden i kjelleren :-D

Dette ble et innlegg uten bilder... litt kjipt, men skal gjøre det godt igjen med masse bilder senere!!

Ha en fin kveld!
Linnesen

tirsdag 8. november 2011

Da har jeg sendt avgårde de første trekkene til kjøkkenmaskin, og jammen var det gøy for meg. Veldig rart men kjempekoselig at folk vil kjøpe det som jeg lager, og i går da jeg satt og sydde trekkene ferdig kjente jeg at jeg gjorde meg mye mer flid med og ble plutselig supernøyaktig (jeg som ALDRI før har blitt betegnet som pirke eller petimeter ;-D) siden det faktisk var mennesker som betalte penger for det jeg gjorde. Plutselig var det kjempenøye at bokstavene stod hundre prosent rett etc. Før har jeg alltid ledd av små-skavanker og tenkt at det er jo det som gjør det hjemmelaget :-) Men morsomt var det, synes særlig min mann som alltid har fått hyss for å være så ufattelig pirkete, at også jeg kan være pettimeter.

Uansett; nå har jeg fått samlet sammen noen bilder av hva jeg kan tenke meg å sy på bestilling, så får vi se om det er marked for tingene mine:


* Kjøkkenmaskin-trekk (avbildet over). Blir laget i lin, heklebånd til knyting og med trykk. Koster 250 kroner, så kommer frakt på ca førti kroner i tillegg. Det hvite er av eldre produksjon der jeg ikke hadde begynt å lage med en kant nederst enda. Så det øverste er av den nyeste utformingen som gir den en bedre hold enn den hvite. Men legger den med her for å vise alternativer på farger.

* Gammeldags svensk lift. Lages også i lin. Jeg har laget mine i stua i hvit lin og sydd på et heklebånd. Enkle og passe "avslappede" i stilen som bare lin kan bli. Jeg har hengt mine inne i karmen siden jeg har så veldig brede karmer og ikke hadde lyst til å feste/skru i tapeten utenfor. Er bare øyeskrue og hvitmalt list inne i gardiene som er feste. Kan sendes med for 50,- ekstra. Maler trelisten hvit for hvite gardiner og holder den trehvit for linfarget gardin. Med stoff, pyntebånd og jobb kommer en slik gardin på 500,- . Hva det koster i frakt avhenger av vekt (dvs størrelse på gardinen)
*Gammeldags svensk lift til barnerom. Til mine to har jeg laget samme type som i stua, men istedenfor å ha en rett kappe hengende utenpå så har jeg sydd linstoffet i vimpelfassong og sydd på pyntebånd av ponponger. Jenteutgaven har jeg pyntet litt ekstra med ett heklebånd til, mens gutteutgaven er litt enklere. 600,- da vimpelkanten er mer jobb. Fraktpris på disse også avhenger av vekt (dvs størrelse på gardinen)


JENTE-GARDINENE
* Vimpelrekke med 10 vimpler koster 200,-. frakt der også på omlag 50,- og dersom den skal være lengre (ca 180 standard) eller kortere finner vi riktig pris. Disse vimplene kan lages til å matche barneromsgardiene dersom det er ønskelig, mine er laget av Tilda sitt stoff fra panduro, og er ganske dyre stoff, 179 kroner per meter, men lager jeg de av stoff og stil sine bomullsstoff vil 200 per vimpelrekke på 180 cm og 10 vimpler være riktig. Jenny sin som er avbildet her har 20 vimpeler, er nærmere 3 meter lang og kostet nok omkring 250 i materialer, også bruker jeg halvannen time på klipping og sying, så en slik kommer på 400 kroner og gjør utrolig mye ut av seg.*Puter med navn og kronetrykk. Fine dåpsgaver/bursdagsgaver?! Linputer som også kan passe til gardinen og vimpelrekken med barnets navn på. Putene er ikke så aldersbestemte, og kan "vokse" med barnet. Kan lages både i hvit lin, gammelrosa lin eller sandfarget lin. Kan selges i ønsket størrelse. Min avbildede versjon koster 300,- og er fin både med en ramme med farge under kronetrykket som på Peder sin eller med trykket rett på linstoffet for en litt enklere varriant. 

* Lang lingardin med trykk. Jeg har laget gardiner til kontoret med påtrykket gårdsnavnet. Trykket også på litt pyntebård rundt og synes de ble veldig artige. Bestem selv trykket, og kan leveres både med løpegang til stang eller som avbildet med knytebånd for en litt annen varriant. Mine gardiner er 210 cm lange og koster 700 kroner paret, dvs 350 kroner stykket. Dersom du vil ha løpegang og ikke knytebåndene er gardinene noe billigere, dvs 600 kroner paret. Frakt avhenger igjen av gardinens størrelse, dvs vekt.

* Puter med strykemerker, blondekanter og/eller trykk. Legger med noen bilder av mine siste puter, så kan dere kikke. En standard stor pute ( 50*70 cm) eller mindre (45*50) kan følge med om ønskelig, men da blir jo frakten vesentlig dyrere. Prisen på putene avhenger jo av hvor mye du vil ha på den. Den puten jeg har laget hvor det kun er trykket på "Lykke" er den rimeligste puten og koster 300 kroner. Dersom man både ønsker strykemerke med heklebånd og kanskje også tekst under ligger de store putene på 450 kroner og 350 for de små. Og selvsagt kan trykket være akkurat det du vil. Har laget forskjellige varrianter, men teksten bør ikke være for lang. Så da sitter jeg standby på glassverandaen ved symaskinen og venter i spenning på om noen har lyst til å bestille litt :-) Enten kan dere bestille her i kommentarfeltet eller at dere sender meg en mail på linnesen79@yahoo.no

Ha en fin kveld!!
Linnesen

Populære innlegg