søndag 28. oktober 2012

Endelig grønne egg :-)

Nå har endelig våre 4 isbar-høner skjønt at de er høner og at høner legger egg. Fantastisk morsomt med grønne egg i kurven, og ikke bare litt grønne, men skikkelig grønne!!
Dagen de la første egget var det en stresset stemning i hønsegården. Isbarene klagde og tråkket hvileløst omrking, og jeg trodde de var vær-syke. Men tydeligvis kjente de at noe var anderledes, og noen timer senere lå første grønne egget i rugekassa. Kjempegøy!! Små er de alltid i starten, for så å bli større og større. Men like store som Lohmann-eggene blir de nok ikke.
 
Ellers har veslejenta mi blitt stor og fikk på onsdag hull i ørene :-) Modig og stolt, og selvfølgelig fantastisk nydelig synes jo jeg ! Jentedag med hovedmål var å få hull i ørene ble gjennomført for den ene men ikke for den andre. Vi alle hadde trodd at Alma skulle bli den som turte og kanskje ikke Jenny siden motivasjonsnåla pekte i den retning, men motet brast for skjønne Almis, men som dere ser på bildet er hun like blid allikevel :-D Iallefall på dette tidspunktet, omlag en times tid etterpå. Ergelig var det, og noen bitre tårer ble felt, men neste gang tenker jeg hun står det helt ut! Jenny har forøvrig på seg Skappel-genser nr 2 som jeg lagde da hun ønsket seg en i rosa, og jeg hadde dette garnet allerede. Skikkelig fin snuppe, og med brune uggs til, er hun helt superfin!!
 
Ha en fin-fin uke!
 
Linnesen

onsdag 17. oktober 2012

Ja, jeg skammer meg... veldig...

Det blir alt for sjelden at blogg-skriving blir prioritert, og det er flaut å se at det er over en måned siden jeg skrev sist... Men ukene flyr så inderlig fort, og bloggen får lide for tidsklemma.
Skulle prøve å ta bilde av meg selv med min nye Skappel-genser, men neimen om det var så enkelt å ta bilde selv med et speil som reflekterte blitzen etc... Noe stort fotograf-talent skal jeg ikke skryte på meg å være ;-) Så dere får unskylde kvaliteten på bildene av meg. Jenny derimot i sin matchende genser ble jo ganske sjarmerende.

Jeg er jo dessverre ikke helt opp like høy som disse Skappel-jentene, så jeg kjøpte inn 6 nøster av tynn alpakka og 6 nøster av Farytail sitt garn. Iris-garnet som er i den originale Skappel-genseren er jo som kjent utsolgt over hele landet, så da ble dette en god erstatter. Ikke fult så langhåret, men jeg ser jo at nå når jeg bruker den, blir den absolutt mer pustete etterhvert. Og ja, jeg bruker den maaaaasse!!! Den er nydelig deilig, selv om jeg gikk på en smell og strikket armene alt for lange, og måtte ta opp... Hrmfff... AMATØR!! Jeg sier det selv, for strikking har virkelig aldri vært min greie. Men å strikke rett og vrang, det greier jeg!! Og hekta, ja det blir man!!! Iallefall ble jeg det ;-D Nå er jeg snart ferdig med den tredje genseren, og må ha en til meg selv i kitt-fargen tror jeg.

Ellers på huset/gården er trøkket på låven for tida.... Ja det er dødskjedelig, men sånn er det å bo på gård. Tenkte jeg skulle legge med et bilde av det også, og fortelle at det absolutt er en stor, for ikke å si enorm vrangforestilling om at livet på gården er harmoni, idyll og pur lykke. Begynner å bli litt lei både husbonden og jeg av vedlikehold på låven. Skulle jo egentlig bare bytte rekkverk og lage nye låvedører, men jammen viser det seg at en god del av reisverket er råttent, og da må jo det bare byttes ut når man først er igang... En masse penger for ikke snakke om tid går med til slike kjipe saker...
Men, om snaue 5 uker skal vi til syden hele familien, og det er en fantastisk gulrot å ha der fremme!!!

Her kommer noen glimt fra høsten her på Liebråten og noen ivrige små-snekkere som også ville ha snekker-prosjekt.
 På Jenny sin genser brukte jeg 42 masker på forstykket og 48 på bakstykket. Armene la jeg opp 24 masker. Lagde bakstykket 42 riller og fremstykket 40 riller.

 På min genser la jeg opp 68 masker på forstykket og 72 på bakstykket. Tror det er 80 masker de har i oppskriften, og den blir veldig veldig over-sized. Gjorde armene slankere også, la opp 30 masker så sitter den litt bedre rundt underarmen når jeg dytter den opp, noe jeg egentlig gjør hele tiden :-)
Hei, Georg - du har noe på nesa...

 Nok av saker å bruke tid og penger på når man bor på gård. Mye av det er morsomme saker, men slike ting er ikke fult så kult.
Balanse-løype er ganske morsomt da! Snekkerte i vei med god hjelp av Jenny sin venninne og Peder satset alt for å holde følge med de store jentene...


Ingenting å si på konsentrasjonen iallefall...
 
Nei, pokkers så ergelig... Opp igjen...
 
Ha en fin dag og uke alle mann, jeg skal nå kaste meg over skoleoppgaver,
flittig student som jeg er ;-)
 
Linnesen

Populære innlegg