torsdag 12. april 2012

Kyllinger til påske ;-)

... Ja, jeg vet påsken er over... Men når man er så treg som meg så kommer påske-innlegget i etterkant! Er nemlig kyllingmor på heltid for nyklekkede kyllinger som barnehagen til Jenny og Peder klekket ut til påske. Utrolig artig, ikke sant?!? På barnehagen sin facebook kan dere se mer, bakkeli barnehage ;-) Den beste barnehagen i Lier!! Jeg spurte sjefen sjøl, Jørn-Inge, noen uker før påske om de hadde lyst til å låne rugemaskinen vår og klekke ut kyllinger til  påske. Vi kunne overta de da barnehagen stengte hele påsken, og han synes det hørtes artig ut!

Hentet 18 dverg-egg hos Torill i Svelvik, www.torilsfugler.no og fulgte alle regler vi hadde. Tror kanskje maskinen var stilt litt høyt i temperatur for av 18 egg kom det bare 2 kyllinger. En gul dverg kochin og en sort silkehøne. Utrolig søte og små, men silken var veldig svak og døde her på Liebråten på Palmesøndag. Siden kyllinger er veldig sosiale og trenger nærhet og varme til hverandre måtte vi hente flere, så mandag dro vi avgårde med Amalie og Mathilde til Svelvik. Torill har utrolig mange flotte høner, og neste gang skal vi helt klart prøve oss på noen høner hun har som legger turkise egg. Utrolig artig!!

Amalie og Mathilde, mine skjønne tante-jenter, skal låne maskinen og ruge frem høner i 4H-oppgave, de gleder seg stort, og var fabalaktige høne-tanter for våre små kjeller-nøster. Ja de bor i kjelleren, i en god pappeske under varmelampen sin vokser de som bare det! Jenny er blitt verdens beste kylling-mor og har de inni genseren, ligger på sofaen og synger vuggeviser og triller de rundt. Veldig søtt!!

 Jenny og Pippi
 Pipp, gul dvergkochin som ble klekket i Bakkeli Barnehage ;-)

 Her ser dere alle fire. Den spraglete heter Prilla og er en blanding av to typer, den ene er Skånsk Blomhøns og den andre husker jeg ikke helt. Den innerste gule med brune vinger heter Paff, og er en Jærhøne, norsk gammel rase. Og den sorte i forkant er Pippi, en sort silkehøne. Den som ble klekket i barnehagen fikk navnet Pjusk, for den var hele tiden litt svak og ikke helt i form. Den døde og har nå fått sin gravlund i hagen :-) Det var en flott seremoni med både nedleggelse av blomster, minnetale og flott solosang av Jenny.
Da Pipp var igjen alene synes vi så synd på han. Han pep og pep og lette veldig etter kompisen sin, og Jenny ga bort den blå apekatten sin. Den har jo lang historie fra dyreparken der den falt ned til Surikattene og ble lekt voldsomt med før den på heltemodig vis ble reddet opp igjen av en forbipasserende. Han greide ikke motstå Jenny sin hjerteskjærende gråt, og til tross for moren som prøvde å sluke latteren av hulkende Jenny og gode pappa Christian som trøstet og sa "Vi kjøper en ny, vi kjøper en ny", så kastet han seg over det høye gjerdet og reddet apekatten opp. Nå er den altså blitt mor til 4 kyllinger, og gjør en kjempejobb :-D

Skjønne er de, og veldig veldig kosete er de blitt. Tror ikke vi kan introdusere de for våre 27 hardbarkede eggleggere ennå som spankulerer rundt i hagen og aner fred og ingen fare. Høner er ubarmhjertige og harde på rang, så spørs om disse må bli våre små hjertebarn og få en egen Vip-lounge. Så krysser vi fingerne for at det er høner og ikke haner...

Klemmer og ha en flott dag!!

Linnesen på landet


4 kommentarer:

Petrine sa...

Ååå, så søte kyllinger ♥

MittLilleHjerte sa...

Kjempesøte kyllinger :)Skikkelig stas for ungene kan jeg tenke meg:)
Ønsker deg en fin kveld.
Klem fra Janne

Livets drøm/Eva Elisabeth sa...

Nydelige kyllinger...
Ta en titt inne hos meg... overraskelse
Ha en fin søndag
klem

Helle sa...

De var helt nydelige. Jeg turte å holde den ene :) Så søte og ungene syns det var kjempestas! Heldige vi er som har dere i barnehagen. En kjempeopplevelse for ungene.

Populære innlegg