onsdag 16. mai 2012

En kikk ned i lekekjelleren :-)

... Ting tar lenger tid enn man tror ALLLLLTID!! Så først nå vil jeg si at lekekjelleren er ferdig (Eller egentlig har jeg igjen å male vindukarmene ;-D)Men, det får vi ta senere...

FØR:
 ETTER:Gulvene er støpt rette, vegger er slammet og taket. Min kjære gode pappa gjorde en stor innsats med slammekosten!! Siden har jeg malt veggene i en lys pastell, aqua... Ja, jeg er veldig svak for den fargen :-) Gulvet ble primet og malt med produkter fra GE-CON. Super bra produkter, ingen over ingen ved siden!! Og så kjøpte vi teppet fra Bauhaus. Ja, faktisk var det noe av det billigste vi fant, og jeg er helt imponert over at det ser såpass bra ut. Trodde det skulle se litt simpelt ut, men det er veldig fint og lunt. Vi har ingen varme i gulvet, planen er å koble til en konverter til gulvvarme-systemet hvis behov som står på vegg og blåser varme nesten som en varmepumpe. Men i vinter har ikke behovet vært der.

Planen var å lage en lekekjeller, men mannen ville så gjerne ha litt mer kjellerstue med tv-krok. Der sitter han på kveldene og ser episoder av gamle serier og ler seg fillete :-D

Størst suksess for øyeblikket der nede nå er pendelhuska fra Ikea. Den er så fin, ungene ligger på den sammen og svaier rundt. Veldig stas.  

Måtte jo sy gardin selv, da ;-) Og lagde en enklere utgave av liften. Stykket med trykk er sydd fast, dvs tok et stykke lin, brettet ned forstykket til passe lengde og klippet til blåndebåndene. Disse smatt jeg inn under forstykket før jeg sydde en rett søm så forstykket sitter fast til bakstykket. Ruller bare opp bakstykket så langt som ønskelig og knyter. Siden de eldste gårdsbøkene sier Libråtan og ikke Liebråten slik vi bruker som kommunens papirer sier har jeg brukt Libråtan her. Litt gammalmodig, men det er jo gosselig :-)
Jeg ville ha klatrevegg, men Christian ville ha tegne området. Så da blir det jo selvsagt som mannen vil :-) ;-D He he... Hadde tenkt å kjøpe klatreknotter og ha madrass på gulvet, men ser jo at ungene trenger et sted å sitte med tegnesakene sine. Kjøpte en MDF-plate og tegnet ut fassongen vi likte. Kjøpte løse bordben i høyde 50 cm fra bauhaus, skrudde fast en list i veggene som platen hviler på i bakkant, og vips så ble det et praktisk tegnebord der ungene sitter ved siden av hverandre og ikke overfor. Blir fryktelig mye tjuvlåning og krangling og sabotasje når de sitter overfor hverandre her i heimen... Så nå er det mer harmoni over de tjue sekundene de sitter ned for å tegne ;-D Malte platen i lys rosa som jeg hadde til overs etter Jenny sin tripp-trapp.
Christian boret ut med hullbor tre store hull til blyantkoppene som jeg kjøpte på ikea. Så er det lett for ungene å se hva som er oppi og mindre rot.

Hadde en del vimpler liggende som rest fra de andre jeg har laget, og lagde til noen i lin, og vips så var det en perfekt vimpel for lekekjelleren. Christian var litt lunken når den kom opp, men jeg synes den gjorde seg veldig ;-D
Ha ha....
Fant en MDF-plate på låven som var til overs fra kjøkkensenga, og malte denne med kritt-maling. To strøk. Kjøpte to bilderammer fra Ikea som vi skrudde fast under, og vips så ble det en tegne-tavle. Har har Amalie og Mathilde vært på besøk og dekorert så fint :-)
Her er Pippi, silkehøne. Hun (forhåpentligvis hun og ikke han) bor nå i kalvebingen i fjøset med Pip, Prilla og Paff, og nye små nøster bor i kjelleren. Skal legge ut bilder av de nye, de er av typen Isbar som legger egg med grønt skall!! Stilig!! Men Pippi her har fått låne Peder sin kosefille i anledningen og ser ganske stolt ut. Tipper de fire blir veldig kose-høner, så mye barnetv innenfor jakka til Jenny som de har fått oppleve, pluss noen lengre opphold i Bakkeli Barnehage. Blir morsomt å se hvordan resultatet av all den tvangskosingen blir.

Neste innlegg kommer plutselig, og da skal det være om vaskerommet tror jeg ;-)

Ha en fin 17.mai i morgen alle sammen!

Linnesen på landet

1 kommentar:

Jorunn sa...

Oh my, sååå stilig! Hengehuske, weee! Skulle ønske jeg var barn igjen og kunne komme på lekebesøk hos dere, hihi :)

Vi har en lignende kjeller i huset vårt (fra ca 1920) som jeg skulle ønske vi kunne gjøre litt hyggeligere med en gang i fremtiden...

Populære innlegg